Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hatásai képes leírás - Rágógumi.tlap.hu
részletek »

Hatásai - Rágógumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ragogumi.tlap.hu » Hatásai
Keresés
Találatok száma - 17 db
Természetes mellnövesztés

Természetes mellnövesztés

Termékünk a B2UP mellnagyobbító rágógumi képes természetes úton, jelentős mértékű mellnövekedést elérni, a melleket feszesíteni és rugalmassá tenni. Az eredmény a készítmény használata után tartósan megmarad, amely egyedülálló a hasonló termékek között.

Vastagbélműtét után rágózzon

Vastagbélműtét után rágózzon

Egy brit tanulmány szerint az "áltáplálkozásként" ható művelet stimulálja az emésztőidegeket. Brit kutatók 158 beteg részvételével végzett kutatásuk alapján azt állítják, a rágógumi elősegíti a bélműködés helyreállását a vastagbél egészének vagy egy részének műtéti eltávolítása után. A béltartalom továbbítására való képtelenség a bélrendszerben a műtét után (úgyneveett posztoperatív ileus) normális jelenség hasi műtéten átesett betegek esetében, és ez az egyik legjelentősebb kiváltó tényezője a műtét utáni hányinger, hányás, görcs, és a hasi disztenzóval összefüggő fájdalom és diszkomfort kialakulásának.

Új fegyver a gyermekek fogszuvasodása ellen

Új fegyver a gyermekek fogszuvasodása ellen

Egy új tanulmány szerint a xilitol nevű édesítőszert tartalmazó szirupok segítenek megelőzni a tejfogak szuvasodását, mivel elpusztítják a fogszuvasodást okozó baktériumokat. Korábbi vizsgálatokban a xilitolt tartalmazó rágógumi és cukorka hatékonynak bizonyult az iskolás gyermekek maradandó fogainak védelmében.

Fókusz a tanulásban

Fókusz a tanulásban

Egy nemrég végzett felmérés szerint (ami minden takarító rémálma lehet) a rágózás növeli a tinédzserek iskolai teljesítményét. Sok amerikai iskolában a házirendben tiltják a rágózást, a tanulók ugyanis gyakran az asztalokat és a székeket 'díszítik' a használt rágógumikkal. A Baylor Orvostudományi Egyetem kutatásai alapján azonban a rágózás jó hatással van az iskolások tanulmányi eredményeire. A kutatók 108, 13 és 16 év közti tanulót kértek fel a kutatásban való részvételre. A tanulókat két csoportra osztották: az egyik csoportban lévő diákoknak meghagyták, hogy minden órán, valamint házi feladat és dolgozatírás közben is rágózzanak. A másik csoport tagjai nem rágózhattak iskolai feladataik végzése közben. 14 héttel később a rágós csoport tanulmányi eredményeiben 3 százalékos javulás mutatkozott. "Apró, de statisztikailag jelentős változás" - írják a kutatók.

Tartsa kordában nassolását

Tartsa kordában nassolását

Cukormentes rágógumival csökkentheti a nassolást - derült ki egy új vizsgálatból. A kísérlet során ebéd után három órával rágcsálnivalókat kínáltak a vizsgálat személyeknek, amelyekből kedvük szerint vehettek. Másnap megismételték a kísérletet, ám ekkor ebéd után minden órában 15 percig cukormentes rágógumit kellett rágniuk. Kiderült, hogy a rágógumizással az emberek 40 kalóriával csökkentették a kalóriabevitelt. A 18 és 54 év közötti 115 férfi és nő arról számolt be, hogy rágógumizás után nem kívánják az édességet, valamint sokkal energikusabbak és kevésbé álmosak, mint amikor nem rágóznak - írja a MediPress.

A cukormentes védi az egészséget

A cukormentes védi az egészséget

A rágógumi csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét. A cukormentes rágógumi használata a fogmosás után a második legjobb módszer a szájban kialakuló savas közeg semlegesítésére. A rágómozgás növeli környezetében a véráramlást, ezért élénkít, segíti a koncentrálást, és a stressz oldásában is segít. Az ismétlődő, erős állkapocsmozgás levezeti a feszültség egy részét. Még a fogyókúrázásban is segítséget jelent, ugyanis a rágással kalóriát égetünk.

Fogmentő

Fogmentő

Valóban csökkenti a fogszuvasodás kockázatát a xylitolt tartalmazó rágógumi - jelentette be Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA). Korábban az EFSA és más szabályozó testületek csupán a cukormentes rágógumik esetében engedélyezték a "Nem okoz fogszuvasodást" állítást.

A gyógyszer

A gyógyszer

A rágógumi segít a beleknek a műtét utáni regenerálódásban, a bélműködés újraindulásában. A londoni St. Mary's Hospital azon másfélszáz bélműtött páciense, aki hajlandó volt naponta három rágógumi rágcsálására, hamarabb hagyhatta el a kórházat.

A cukormentes rágó semmit sem ér a fogkőre!

A cukormentes rágó semmit sem ér a fogkőre!

Amerikai kutatók kijelentették, hogy a cukormentes rágógumi megelőző hatását erősen felülbecsülték. Azok a rágógumi-rajongók, akik kedvelt szokásuktól várják a fogkő és fogszuvasodás elleni védelmet, jobban tennék, ha a fogkeféjükkel kerülnének jobb viszonyba. Amerikai kutatók kijelentették, hogy a cukormentes rágógumi megelőző hatását erősen felülbecsülték.

Hirdetés
Xilit

Xilit

Rágógumi, szirup vagy spray? Vizsgálatok arra is rámutattak, hogy ha gyermeknek rágógumi vagy szirup formájában adtak xilitet, a középfülgyulladás és az orr-garati Pneumococcus-hordozás aránya csökkent. Amikor orröblítő folyadék vagy orrspray alakban kapták a xilitet, a baktériumok középfül, torok és melléküreg szöveteihez tapadása kimutathatóan csökkent. Nemrég végeztek el egy újabb vizsgálatot, hogy kimutassák milyen hatással van a xilit az akut középfülgyulladásra, ha egyáltalán képes hatni rá. Ugyanabban a napközi otthonban három hónapon keresztül kaptak a gyerekek 10 g xilit szirupot illetve kontrolszirupot. Az alábbi ábrán látható, hogy azok között, akik xilit szirupot kaptak, akut középfülgyulladás jóval kisebb számban jelentkezett, mint a kontrollcsoportban.

A szájhigiénáért, koncentrációért és fogyásért

A szájhigiénáért, koncentrációért és fogyásért

A rendszeres rágógumi használattal hozzájárulunk szájhigiénénk megőrzéséhez, erősítjük koncentrációs képességünket, sőt a testsúlyvesztésben is segítségünkre lehet. Az őslakos amerikaiak, sőt már az ókori görögög is használták a rágógumit fogaik tisztaságának, s leheletük frissességének megőrzésére.

Valóban fogyaszt a zeller és a rágógumi?

Valóban fogyaszt a zeller és a rágógumi?

Mi a közös a zellerben és a cukormentes rágóban? Bár a kalóriaszegény ételek - a zöldségek közül például a zeller - fogyasztása, és a cukormentes rágógumi segíthetnek a kalóriaégetésben, ne bízzunk abban, hogy ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása önmagában elég a fogyáshoz. A rágógumit és bizonyos zöldségeket gyakran emlegetik 'negatív kalóriás' ételekként, mert állítólag több energiába kerül az elfogyasztásuk (rágásuk) ill. megemésztésük, mint amennyit tartalmaznak. Vajon ez valóban így van? Rágcsálás helyett inkább mozogj! A negatív kalória elméletét vizsgálták amerikai kutatók, amikor arra kértek embereket, hogy rágjanak cukormentes rágógumit 100 harapás/perc sebességgel. A felhasznált energia (óránként kb. 11 kalória) kiszámítását követően arra a következtetésre jutottak, hogy ha valaki egy hónapig minden egyes ébren töltött órában elrágna egy rágót, összesen kevesebb mint fél kilót fogyna. A fentiek fényében érdemes végiggondolni, hogy vajon melyik a célravezetőbb a plusz kilók elvesztése érdekében: naphosszat rágózni, vagy inkább elszánni magunkat a rendszeres testmozgásra? A döntés a Tiéd.

A cukormentes veszélye

A cukormentes veszélye

A cukormentes rágógumik édesítőszerként szorbitot tartalmaznak, mely hashajtó hatású. A szorbit több gyümölcs, így a körte, szilva, alma és a cseresznye levében is megtalálható hatértékű cukoralkohol. A British Medical Journalben német kutatók tanulmánya két páciens példáját közli, akik napi 20 darab körül fogyasztottak a cukormentes rágógumiból. Egy 21 éves nő már nyolc hónapja hasmenéstől és gyomorfájdalomtól szenvedett, 11 kilogrammot fogyott és átesett egy sorozat kellemetlen vizsgálaton, mire az orvosok rájöttek, hogy rágózási szokása áll a bajok hátterében.

Hatásai II.

Hatásai II.

Ha a délután folyamán cukormentes rágót rágcsálsz, az nagyban csökkentheti az édességek iránt érzett kínzó vágyat. Emellett a rágózás energikus érzéssel tölti el az embert, ráadásul éberebbek maradunk a nap folyamán. Emellett arra is felfigyeltek, hogy a rágózók kevesebb kalóriát vesznek magukhoz nassolás közben. A rágó csodálatos tulajdonságairól a Wrigley tudományos intézete számolt be, így nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy az USA legnagyobb rágógumi gyártója áll a kutatás mögött.

Hogyan segít a rágógumi húgyhólyag-eltávolítás után?

Hogyan segít a rágógumi húgyhólyag-eltávolítás után?

Amerikai kutatók szerint az ún. vizeleteltereléssel járó radikális cystectomia (húgyhólyag-eltávolítás) utáni rágógumi-fogyasztás előnyösen hat a beteg állapotának javulására, mivel körülbelül fél nappal meggyorsítja a műtét miatt leállt bélműködés visszatérését.

Bélműtét után

Bélműtét után

Ma már a hasi sebészetnek nem is a műtéti technika a legnagyobb kihívása, hanem az, ami azután következik. Egyáltalán, hogy történik-e valami: beindul-e a belek működése. Ugyanis a bélrendszer az operációt követően akár napokig 'bénult' állapotban van, a bélmozgások csak lassan indulnak be. Hashajtót adni ilyenkor veszélyes, igazából ellenjavallt, és minden gyógyszerrel, főleg a szájon át adhatókkal, nagyon csínján bánnak. Maradnak az infúziók és a parenterális táplálás, azaz a tápanyagok vénás úton történő bejuttatása, valamint az óvatos tüneti kezelés - na meg a türelem, a várakozás.

Fogszuvasodás ellen

Fogszuvasodás ellen

Néhány évtizeddel ezelőtt a rágógumi kifejezetten káros hatással volt a fogakra a magas cukortartalma miatt. Úgy tűnik napjainkban megváltozik a helyzet, és elérkezhet az a pillanat is, amikor a fogorvos azt fogja javasolni, hogy rágózzunk sokat a fogaink megóvása érdekében. Az új rágógumit, néhány más termékkel együtt a németországi vegyipari vállalat, a BASF fejlesztette ki együttműködésben egy mikrobás szűrőket fejlesztő vállalattal, az OrganoBalance-szal. A termék tartalmaz egy új, lactobacilus szűrőt, ez a baktérium normális esetben megtalálható a joghurtban és az íróban. Ez képes hozzákapcsolódni a streptococcus baktérium mutánsához, amely alapvetően felelős a fogszuvasodásért. A streptococcus mutánsa hozzátapad a fogak felszínéhez, így a szájba kerülő cukor a baktérium miatt savvá alakul át, és ez a sav marja szét a fogzománcot, így keletkezik a fogszuvasodás.

Tuti menü