Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, érdekességek képes leírás - Rágógumi.tlap.hu
részletek »

Hírek, érdekességek - Rágógumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ragogumi.tlap.hu » Hírek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 23 db
Kórházban köthetnek ki a stimuláló rágógumi fogyasztói

Kórházban köthetnek ki a stimuláló rágógumi fogyasztói

Kórházban köthetnek ki azok, akik túlzásba viszik a koffein vagy guarana alapú, stimuláló hatású rágógumi fogyasztását - figyelmeztet a The Lancet című brit orvosi szaklap. Francesco Natale nápolyi orvos és kollégái egy 13 éves, 160 cm-es, 45 kilós kiskamasz esetét írták le, aki 2008 novemberében sürgősségi ellátásra utaltak be. A szülők szerint a gyerek iskola után szokatlanul nyugtalan és agresszív volt. A fiú azzal védekezett, hogy ideges, és ezért stimulálót vett be, ugyanakkor hasi fájdalmakra panaszkodott, gyakran kellett neki vizelnie és reszketett a lába. A vizsgálatok szív- és lélegzési ritmusgyorsulást állapítottak meg (147/perc, illetve 145/90 higanymilliméter), de a fiú szervezetében sem kokainnak, sem heroinnak, sem pedig amfetaminnak még a nyomát sem találták. Később az anya visszament az ambulanciára két energia-rágógumi üres dobozával. Ezek csomagonként 160 milligramm koffeint tartalmaznak, továbbá guaranát, amazóniai eredetű serkentő hatású növényt.

A rágógumi fogyasztás technikájáról

A rágógumi fogyasztás technikájáról

A Donald-rágó óta tudjuk igazán, hogy rágózni jó. Ma már nem létezik. Ha igen, akkor ezerrel küldjél mélt, leszel szíves, mer' hát az elveszett ifjúság, meg a Paradicsomközeli állapotok újragenerálása lenne a cél. Mámorilag. Donald-rágó. 5 Ft. Mérete viszonylag nagy. Ütős íz, ami hosszan tart + mellékelt képregény, többnyire Donald főszereplésével. Amikor nem volt pénz, a magyar verziót vettük. Gömb-rágó. 1 Ft. Többnyire nem volt pénz. Ha mégis, akkor ki tud többet a szájba tömni-versenyt rendeztünk, ahol a vesztes fizette a felhasznált rágók összegét. Nem vagyok az a hazárdírozó figura, de egyszer 14 nyúlós izét mozgattam a szájüregben, fogak segítségével, amivel aztán vittem a bankot. Mondjuk egy hétig úgy éreztem magam, mint Woody Allen az Annie Hallban.

Rágózással is csökkenthető a kalóriabevitel

Rágózással is csökkenthető a kalóriabevitel

A Rhode Island Egyetem táplálkozástannal foglalkozó professzorasszonya egy 35 férfi és női résztvevővel végzett vizsgálat során úgy találta, hogy a rágózás hatékonyan segíthet a napi kalóriabevitel csökkentésében és a szervezet energiafelhasználási hatékonyságának növelésében. A felmérés során természetesen cukormentes rágógumit használtak: a kutatónő végkövetkeztetése, hogy a rágózás hasznos kisegítő eszköze lehetne a súlycsökkentést célzó átfogó életmódprogramoknak.

Ezek nem sima rágók

Ezek nem sima rágók

A Hamász azzal vádolta meg az izraeli hírszerző szolgálatokat, hogy segíti afrodiziákumos rágógumik és cseppek becsempészését a Gázai övezetbe a palesztin fiatalok 'megrontásának' céljából. Iszlam Savan, a Gázai övezetet uraló radikális palesztin mozgalom szóvivője elmondta, hogy a szexuális vágyat, képességet és élvezetet fokozó szert tartalmazó rágógumikat és cseppeket a gázai-izraeli határátkelőkön keresztül érkező áruszállítmányokkal juttatták be a palesztin területre.

Több millió forintot érő hamis rágógumit találtak

Több millió forintot érő hamis rágógumit találtak

Negyvenötezer doboz hamis védjeggyel ellátott rágógumi akadt fenn a vámosok ellenőrzésén Tompán a napokban - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szombaton az MTI-t. Némedi Varga Éva elmondta: kollégái egy cseh kamiont ellenőriztek, mely a papírok szerint több mint háromezer kilogramm rágógumit szállított Csehországba. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szállítmányban negyvenötezer doboz hamisítványt is elrejtettek. A vámhatóság a négy és fél millió forint értékű hamis védjeggyel ellátott rágógumit lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indított - tette hozzá a százados.

Nem ragad a biorágó

Nem ragad a biorágó

A világ első, nem ragadó, biológiailag lebomló rágógumiját dobták piacra hétfőn Nagy-Britanniában. Ez a környezetbarát rágógumi, amely nem ragad rá például sem az úttestre, sem a ruhákra, az eldobás után hat héttel porrá bomlik. Alapanyaga a szapotilfa tejszerű nedve. A Mexikó déli részén élő őshonos örökzöldből származó chicle nevű anyagot már a maják is fogtisztítási céllal rágták.

Halmaradéktól lehet vakító fehér a fogsorunk

Halmaradéktól lehet vakító fehér a fogsorunk

Tőkehalenzimekből készült rágógumit fejlesztett ki egy izlandi cég az amerikai és az ausztrál hadsereg megbízásából. A katonák szájhigiéniájának érdekében bevetendő rágógumi hatóanyagait a halak belsőségeiből nyerik - közölte Jon Bragi Bjarnason biokémikus, a cég vezetője a Morgunbladid napilapban.

Lenyeletik a mexikóiakkal

Lenyeletik a mexikóiakkal

Hadjárat indult a rágógumi kiköpésének szokása ellen Mexikóban, a rágógumi őshazájában, ahol fejenként 1,2 kilogramm fogy évente a ragadós műanyagból. Mexikóváros járdáin hetven kiköpött rágógumi jut minden egyes négyzetméterre. A fekete foltok ellen a városvezetés német gépekből álló flottát állított hadrendbe. A szerkezetek forró gőz és vegyszer segítségével takarítják a 700 éves belváros nemrég felújított, kézzel csiszolt járdaköveit. Tudatformáló kampány is indul. "Ha meguntad a rágódat, csomagold papírba és dobd ki, vagy nyeld le" - mondta Ricardo Jaral, a közterek karbantartásáért felelős városházi vezető, a kiköpött rágók elleni háború tábornoka.

Rágógumis papírral akarta kifizetni a sörét

Rágógumis papírral akarta kifizetni a sörét

Rágógumipapírral próbálta kifizetni kocsmai számláját egy férfi az Egyesült Államokban - sikertelenül.A 28 éves illető először bankkártyát adott a pincérnőnek, ám hamarosan kiderült, hogy azon nincs fedezet.

Hirdetés
Rágógumi méretű minikamera

Rágógumi méretű minikamera

A Swann Communications bemutatta MovieStick névre hallgató készülékét, mely miniatűr méretei ellenére két és fél óra videó felvételére képes. MovieStick néven kerül rövidesen forgalomba a Swann Communications legújabb kütyüje. A készülék tulajdonképpen, egy szimpla felvevő lenne, amellyel különböző felvételeket készíthetünk, ám egyszerűnek mégis botorság lenne nevezni egy olyan kamerát, amely a gyártó szerint még egy unciát (kb. 28 gramm) sem nyom, és gyakorlatilag akkora, mint egy csomag rágó.

Tilos rágózni az egyetemen!

Tilos rágózni az egyetemen!

Rágógumi tilalmat vezettek be az Ungvári Nemzeti Egyetem közgazdasági karának épületében az asztalok és székek aljának tisztán tartása érdekében. Az új tanév kezdetétől a diákoknak tilos lesz rágózniuk a közgazdasági fakultás helyiségeiben. Az intézkedésre a kar vezetése az előző tanév befejezése utáni nagytakarítás során begyűjtött "rágótermés" láttán szánta el magát. A takarítók a kar egy-egy előadóteremben vödörnyi elhasznált rágógumit szedtek le a padok és ülőkék aljáról. Volt olyan pad, amelynek az aljára 150 fehér csomócskát ragasztottak a diákok. A kari vezetés egyelőre nem közölte, milyen büntetés vár a rágózási tilalom megszegőire.

Tolvajstaféta

Tolvajstaféta

Váltófutással lopott el rágógumi-automatákat Pécsett egy tolvajbanda, melynek tagjait a napokban elfogta a rendőrség - tájékoztatta a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-t csütörtökön. Az öt, 14 és 37 év közötti "stafétás" legalább négy automatát zsákmányolt Pécs kertvárosi részén úgy, hogy egy megfelelő pillanatban felkapták a boltok közelében, szabad téren álló szerkezetet, egymást váltva elfutottak vele, végül egy nyugodt helyen feltörték, a benne talált pénzt és rágókat pedig kivették belőlük - mondta el Zsobrák Péter.

Hogyan készül az ízesített?

Hogyan készül az ízesített?

Hogyan készül a meggyes ízesítésű rágógumi, ha az összetevők között nem szerepel a meggy? - Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú. A kereskedelemben kapható rágógumik döntően petrolkémiai úton előállított alapanyagokból készülnek. Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú.

Új fegyver a szájszag ellen: a magnólia-kivonat!

Új fegyver a szájszag ellen: a magnólia-kivonat!

A magnóliakéreg kivonata, a kínai hagyományos orvoslás egyik szere lehet a legújabb fegyver a szájszag ellen - A kivonat, amelyet mostantól rágótablettához és rágógumihoz is adagolnak, nem csupán elfedi a rossz leheletet, hanem megöli a szájszagot okozó baktériumokat is.

Fogmosás helyett

Fogmosás helyett

A hivatásos katonák körülbelül 15%-a küzd valamilyen fogászati problémával, például baktériumfertőzés okozta gyulladással. Az amerikai hadsereg kutatói olyan rágógumit fejlesztettek ki katonák számára, amely helyettesítheti a napi fogmosást.

Okossá tesz

Okossá tesz

A legfrissebb brit kutatási eredmények szerint a rágógumi okossá tesz. A Northumbria Egyetem és a reading-i Cognitive Research Unit elnevezés? kutatócsoport szerint különösen a gondolkodást és a memóriát fejleszti. "Az eredmények teljesen egyértelm?ek. Úgy találtuk, hogy a rágógumi, különösen az emlékezetre van jó hatással. A sok rágógumit fogyasztó kísérleti alanyok jobban emlékeztek egyes szavakra és jobban szerepeltek a tesztek során."

Forró rágógumi

Forró rágógumi

Az egyik jobboldali hetilap igen szaftosnak szánt témát tálalt fel olvasóinak, amely szerint a főváros beszállt a szex- és horroriparba. A KDNP-s honatyákat úgy megdöbbentették a cikkben foglaltak, hogy azonnal vizsgálatot kezdeményeztek a Budapest Film Zrt. tevékenységével kapcsolatban.

Tuti menü