Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rágógumi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Rágógumi képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ragogumi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 69 db
Kórházban köthetnek ki a stimuláló rágógumi fogyasztói

Kórházban köthetnek ki a stimuláló rágógumi fogyasztói

Kórházban köthetnek ki azok, akik túlzásba viszik a koffein vagy guarana alapú, stimuláló hatású rágógumi fogyasztását - figyelmeztet a The Lancet című brit orvosi szaklap. Francesco Natale nápolyi orvos és kollégái egy 13 éves, 160 cm-es, 45 kilós kiskamasz esetét írták le, aki 2008 novemberében sürgősségi ellátásra utaltak be. A szülők szerint a gyerek iskola után szokatlanul nyugtalan és agresszív volt. A fiú azzal védekezett, hogy ideges, és ezért stimulálót vett be, ugyanakkor hasi fájdalmakra panaszkodott, gyakran kellett neki vizelnie és reszketett a lába. A vizsgálatok szív- és lélegzési ritmusgyorsulást állapítottak meg (147/perc, illetve 145/90 higanymilliméter), de a fiú szervezetében sem kokainnak, sem heroinnak, sem pedig amfetaminnak még a nyomát sem találták. Később az anya visszament az ambulanciára két energia-rágógumi üres dobozával. Ezek csomagonként 160 milligramm koffeint tartalmaznak, továbbá guaranát, amazóniai eredetű serkentő hatású növényt.

Ragasztó és rágógumi

Ragasztó és rágógumi

Ha eltörünk egy tányért, összeragasztjuk. Ha lekopott a kerítés, újra befestjük. A kellemetlen szagot légfrissít&ilde;kkel, illatszerekkel rejtjük el. A baktériumok és betegségek ellen fert&ilde;tlenít&ilde;szerekkel és orvosságokkal védekezünk. Ugyanezt azonban már a régiek is megtették. Legfeljebb más - természetes - anyagokat használtak, amelyek egyetlen alapvet&ilde; ponton különböznek a szerves maradványoktól: nem mutatják a csontra, magokra, fára és b&ilde;rre jellemz&ilde; sejtszer&irc; szerkezetet. A régészetben a természetes anyagok kémiáját hívják segítségül, hogy az ásatasok során el&ilde;kerül&ilde;, amorf szerves anyagokat jellemezzék, megállapítsák eredetüket, feltérképezzék használatukat. Az analitikai vizsgálatok számos kromatográfiás és spektroszkópiai eljárást használnak. A gázkromatgráfia, majd a gázkromatográfia/tömegspektrometria (GC/MS) alkalmazása például sokféle élelmiszer, az infravörös spektroszkópia többek között a borostyán azonosítására szolgálhat ...

A rágógumi fogyasztás technikájáról

A rágógumi fogyasztás technikájáról

A Donald-rágó óta tudjuk igazán, hogy rágózni jó. Ma már nem létezik. Ha igen, akkor ezerrel küldjél mélt, leszel szíves, mer' hát az elveszett ifjúság, meg a Paradicsomközeli állapotok újragenerálása lenne a cél. Mámorilag. Donald-rágó. 5 Ft. Mérete viszonylag nagy. Ütős íz, ami hosszan tart + mellékelt képregény, többnyire Donald főszereplésével. Amikor nem volt pénz, a magyar verziót vettük. Gömb-rágó. 1 Ft. Többnyire nem volt pénz. Ha mégis, akkor ki tud többet a szájba tömni-versenyt rendeztünk, ahol a vesztes fizette a felhasznált rágók összegét. Nem vagyok az a hazárdírozó figura, de egyszer 14 nyúlós izét mozgattam a szájüregben, fogak segítségével, amivel aztán vittem a bankot. Mondjuk egy hétig úgy éreztem magam, mint Woody Allen az Annie Hallban.

Rágó eltávolításának specialistája

Rágó eltávolításának specialistája

Cégünk 2008 év elejétől új szolgáltatásokkal bővítette tevékenységi körét. Nagy teljesítményű takarítógépekkel rágógumik, olajfoltok eltávolítását végezzük, illetve elkoszolódott térkövek takarítását vállaljuk. A közterületeken szétdobált rágógumik látványától mindenki szívesen megszabadulna. Ezek eltávolítása a területek tulajdonosainak, gondozóinak nagyproblémát okoz.

Rágó eltávolítás - Mi nem végzünk félmunkát !

Rágó eltávolítás - Mi nem végzünk félmunkát !

A rágógumi. Megnyugtat, jó leheletet ad, ... azonban a járdán, a mozi vagy gyorsétterem előtt nem szép látvány. Nyáron ráragad a cipőre, ezzel higiéniai veszélyt is jelenthet. Orcatech nagy területen is el tudja távolítani a rágógumit. ORCA nagy előnye: nem végzünk félmunkát, ORCA a teljes felületet és nem csak az egyes rágógumi foltokat tisztítja, így a teljes felület felfrissül, tiszta lesz.

Természetes mellnövesztés

Természetes mellnövesztés

Termékünk a B2UP mellnagyobbító rágógumi képes természetes úton, jelentős mértékű mellnövekedést elérni, a melleket feszesíteni és rugalmassá tenni. Az eredmény a készítmény használata után tartósan megmarad, amely egyedülálló a hasonló termékek között.

A rágógumi

A rágógumi

A különösen az Egyesült Államokban közkedveltségnek örvendő rágógumik rendesen aromatizált gyanták. Az igazi rágógumit (chicle-gum, chewing-gum) az Achras Sapota L. nevű fából nyerik olyképen, hogy a fa kérgét meghasítják, a kilépő tejnedvet nyilt tűzön besűrűsítik, különböző eljárások szerint tisztítják és cukrot, vaníliát, fodormentaolajat és esetleg még más anyagokat is kevernek belé.

Rágózással is csökkenthető a kalóriabevitel

Rágózással is csökkenthető a kalóriabevitel

A Rhode Island Egyetem táplálkozástannal foglalkozó professzorasszonya egy 35 férfi és női résztvevővel végzett vizsgálat során úgy találta, hogy a rágózás hatékonyan segíthet a napi kalóriabevitel csökkentésében és a szervezet energiafelhasználási hatékonyságának növelésében. A felmérés során természetesen cukormentes rágógumit használtak: a kutatónő végkövetkeztetése, hogy a rágózás hasznos kisegítő eszköze lehetne a súlycsökkentést célzó átfogó életmódprogramoknak.

Vastagbélműtét után rágózzon

Vastagbélműtét után rágózzon

Egy brit tanulmány szerint az "áltáplálkozásként" ható művelet stimulálja az emésztőidegeket. Brit kutatók 158 beteg részvételével végzett kutatásuk alapján azt állítják, a rágógumi elősegíti a bélműködés helyreállását a vastagbél egészének vagy egy részének műtéti eltávolítása után. A béltartalom továbbítására való képtelenség a bélrendszerben a műtét után (úgyneveett posztoperatív ileus) normális jelenség hasi műtéten átesett betegek esetében, és ez az egyik legjelentősebb kiváltó tényezője a műtét utáni hányinger, hányás, görcs, és a hasi disztenzóval összefüggő fájdalom és diszkomfort kialakulásának.

Hirdetés
Ezek nem sima rágók

Ezek nem sima rágók

A Hamász azzal vádolta meg az izraeli hírszerző szolgálatokat, hogy segíti afrodiziákumos rágógumik és cseppek becsempészését a Gázai övezetbe a palesztin fiatalok 'megrontásának' céljából. Iszlam Savan, a Gázai övezetet uraló radikális palesztin mozgalom szóvivője elmondta, hogy a szexuális vágyat, képességet és élvezetet fokozó szert tartalmazó rágógumikat és cseppeket a gázai-izraeli határátkelőkön keresztül érkező áruszállítmányokkal juttatták be a palesztin területre.

Új fegyver a gyermekek fogszuvasodása ellen

Új fegyver a gyermekek fogszuvasodása ellen

Egy új tanulmány szerint a xilitol nevű édesítőszert tartalmazó szirupok segítenek megelőzni a tejfogak szuvasodását, mivel elpusztítják a fogszuvasodást okozó baktériumokat. Korábbi vizsgálatokban a xilitolt tartalmazó rágógumi és cukorka hatékonynak bizonyult az iskolás gyermekek maradandó fogainak védelmében.

Nem használ a nikotinrágó

Nem használ a nikotinrágó

Jean-François Etter és csapata a genfi egyetemen azt próbálták meg kideríteni, hogy mennyiben segíti a nikotinrágó a dohányzás abbahagyására való felkészülést. Feltételezések szerint a nikotinpótlás lehetővé teszi, hogy az érintettek lassan mérsékeljék cigarettaadagjukat, ami aztán megkönnyítheti a végleges leszokást.

Mit tehetünk a kellemetlen lehelet ellen?

Mit tehetünk a kellemetlen lehelet ellen?

Sokak tartanak attól, hogy kellemetlen a leheletük, ezért gyakori fogmosással, szájvizekkel, rágógumival próbálkoznak. Ezek segítenek, de hatásuk csak ideiglenes. Nézzünk körül ételeink között, több is elűzi a kellemetlen szájszagot. Az egyik legismertebb ezek közül a joghurt. Napi egy pohár joghurt elfogyasztása a fogínybetegségek és a plakkok kialakulása ellen is véd. Ha valaki nem kedveli a joghurtot, próbálkozzék almával. Az alma, mivel sok rágást igényel, megszabadít a plakkoktól, és evése során több nyál termelődik. A száraz szájban ugyanis jobban elszaporodnak a kellemetlen szagú baktériumok. Van, aki inkább a vízzel kevert almaecetet szereti, ez is igen hatásos szájszag ellen. A lédús gyümölcsök mind elősegítik a nyálképződést. A kellő mennyiségű víz ivása nemcsak egész szervezetünket hidratálja, de a szájból is kimossa a baktériumokat. Igen jó szájszag ellen még a petrezselyem, klorofilltartalma felszívódik a szervezetben, így belülről szagtalanít. Bármilyen más zöldség is sikeres a kellemetlen lehelet ellen. Lényeges, hogy ne pusztán a szájszag elfedésére törekedjünk, az ugyanis fogászati vagy emésztési problémákat jelezhet. Kellő szájápolással nemcsak a szájszag szüntethető meg, de fenntarthatjuk a szájüreg egészségét is. Nagyon fontos a rendszeres fogmosás és a fogselyem használata.

Több millió forintot érő hamis rágógumit találtak

Több millió forintot érő hamis rágógumit találtak

Negyvenötezer doboz hamis védjeggyel ellátott rágógumi akadt fenn a vámosok ellenőrzésén Tompán a napokban - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szombaton az MTI-t. Némedi Varga Éva elmondta: kollégái egy cseh kamiont ellenőriztek, mely a papírok szerint több mint háromezer kilogramm rágógumit szállított Csehországba. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szállítmányban negyvenötezer doboz hamisítványt is elrejtettek. A vámhatóság a négy és fél millió forint értékű hamis védjeggyel ellátott rágógumit lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indított - tette hozzá a százados.

Fókusz a tanulásban

Fókusz a tanulásban

Egy nemrég végzett felmérés szerint (ami minden takarító rémálma lehet) a rágózás növeli a tinédzserek iskolai teljesítményét. Sok amerikai iskolában a házirendben tiltják a rágózást, a tanulók ugyanis gyakran az asztalokat és a székeket 'díszítik' a használt rágógumikkal. A Baylor Orvostudományi Egyetem kutatásai alapján azonban a rágózás jó hatással van az iskolások tanulmányi eredményeire. A kutatók 108, 13 és 16 év közti tanulót kértek fel a kutatásban való részvételre. A tanulókat két csoportra osztották: az egyik csoportban lévő diákoknak meghagyták, hogy minden órán, valamint házi feladat és dolgozatírás közben is rágózzanak. A másik csoport tagjai nem rágózhattak iskolai feladataik végzése közben. 14 héttel később a rágós csoport tanulmányi eredményeiben 3 százalékos javulás mutatkozott. "Apró, de statisztikailag jelentős változás" - írják a kutatók.

Tartsa kordában nassolását

Tartsa kordában nassolását

Cukormentes rágógumival csökkentheti a nassolást - derült ki egy új vizsgálatból. A kísérlet során ebéd után három órával rágcsálnivalókat kínáltak a vizsgálat személyeknek, amelyekből kedvük szerint vehettek. Másnap megismételték a kísérletet, ám ekkor ebéd után minden órában 15 percig cukormentes rágógumit kellett rágniuk. Kiderült, hogy a rágógumizással az emberek 40 kalóriával csökkentették a kalóriabevitelt. A 18 és 54 év közötti 115 férfi és nő arról számolt be, hogy rágógumizás után nem kívánják az édességet, valamint sokkal energikusabbak és kevésbé álmosak, mint amikor nem rágóznak - írja a MediPress.

Nem ragad a biorágó

Nem ragad a biorágó

A világ első, nem ragadó, biológiailag lebomló rágógumiját dobták piacra hétfőn Nagy-Britanniában. Ez a környezetbarát rágógumi, amely nem ragad rá például sem az úttestre, sem a ruhákra, az eldobás után hat héttel porrá bomlik. Alapanyaga a szapotilfa tejszerű nedve. A Mexikó déli részén élő őshonos örökzöldből származó chicle nevű anyagot már a maják is fogtisztítási céllal rágták.

Tuti menü