Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nikotin tartalmú rágó képes leírás - Rágógumi.tlap.hu
részletek »

Nikotin tartalmú rágó - Rágógumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ragogumi.tlap.hu » Nikotin tartalmú rágó
Keresés
Találatok száma - 5 db
Nem használ a nikotinrágó

Nem használ a nikotinrágó

Jean-François Etter és csapata a genfi egyetemen azt próbálták meg kideríteni, hogy mennyiben segíti a nikotinrágó a dohányzás abbahagyására való felkészülést. Feltételezések szerint a nikotinpótlás lehetővé teszi, hogy az érintettek lassan mérsékeljék cigarettaadagjukat, ami aztán megkönnyítheti a végleges leszokást.

Fehér fogsorra vágyik?

Fehér fogsorra vágyik?

A nikotinos rágógumi nem csak a dohányzásról való leszokásban segíthet, de fehérebb is lehet tőle a fogunk - állítja egy tanulmány. Tehenek fogzománcán végzett kísérletek során a kutatók azt találták, hogy két nikotinos rágógumi is hatékonyabban távolítja el a fogakról a lepedéket, mint a hagyományos 'fehérítő' rágógumik. Az összes rágó javítja egyébként a közönséges emberi nyál fehérítő képességét - írja a MediPress.

Hatékony a nikotinos ?

Hatékony a nikotinos ?

A nikotintartalmú rágógumit már több mint 20 éve alkalmazzák a hirtelen leszokó dohányosok megsegítésére, ám a dohányzók közel kétharmada szívesebben szokna le fokozatosan. A Pittsburgh Egyetem és a GlaxoSmithKline kutatói felismerték, hogy a fokozatosan leszokni kívánó dohányosok számára is segíthet a nikotinos rágó. A fokozatos csökkentés segítségével történő leszokást segítő nikotinos rágó hatékonyságáról és biztonságosságáról készült vizsgálat eredményeiről az American Journal of Preventive Medicine 2009. februári kiadása számol be.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi

A Nicorette gyógyszeres rágógumi

A nikotinéhség nagy úr. Tudja ezt jól minden egykori és mostani dohányos. A cigarettázásban ugyan nem a nikotin a legkárosabb, mégis az okozza a függőséget. Ez az idegméreg már ebben a kicsinyke dózisban is hamar nélkülözhetetlenné válik a szervezet számára. Hiánya elvonási tüneteket és erőteljes sóvárgást vált ki. Nem csoda, hogy a dohányosok többsége nem tud segítség nélkül leszokni. Nekik nyújt mankót a Nicorette gyógyszeres rágógumi. A Nicorette gyógyszeres rágógumival lépésről lépésre csökkenthető a cigarettaadag, míg végül teljesen abba lehet hagyni a dohányzást.

Nem segít a leszokásban?

Nem segít a leszokásban?

Nem használ a dohányosoknak, ha cigarettázásukat nikotintartalmú rágógumi segítségével próbálják meg csökkenteni - erre a következtetésre jutott egy svájci kutatócsapat. Jean-François Etter és csapata a genfi egyetemen azt próbálták meg kideríteni, hogy mennyiben segíti a nikotinrágó a dohányzás abbahagyására való felkészülést. Feltételezések szerint a nikotinpótlás lehetővé teszi, hogy az érintettek lassan mérsékeljék cigarettaadagjukat, ami aztán megkönnyítheti a végleges leszokást.

Tuti menü